на живо

Локомотив (Пловдив) и Левски не се победиха

Дебютен гол за Венци Христов

Локомотив (Пловдив) и Левски завършиха 1:1 в мач от 24-ия кръг на "А" група, игран на стадиона в пловдивския парк "Лаута".

"Черно-белите" фенове посрещнаха подобаващо новия треньор Илиян Илиев в днешния мач на "Лаута", първи за него начело на Локомотив пред собствена публика. Запалянковците издигнаха транспарант с надпис: "Добре дошъл, Илиане!".

Домакините поведоха в резултата в 17-ата минута. Мартин Камбуров изпълни тъч, намери Емил Гъргоров, който от аутлинията подаде в наказателното поле на "сините", където Ванчо Траянов овладя топката и със силен и прецизен удар вкара първия гол за 1:0. 

В 31-ата минута Веселин Минев изчисти нескопосано топката, която попадна в Стефан Велев. Последва неточен изстрел на футболиста на домакините. В 35-ата минута Роман Прохазка опита да прехвърли Ел Харуби, но топката излезе в аут.

Мартин Камбуров можеше да вкара втори гол за Локомотив в 42-ата минута, когато излезе сам срещу Боян Йоргачевич, но вратарят на Левски парира удара му. Последва сблъсък в наказателното поле на софиянци между нападателя на домакините и Александров. Мартин Камбуров падна и поиска дузпа, но реферът даде сигнал играта да продължи. Две минути по-късно Роман Прохазка стреля от удобна позиция в аут.

В 47-ата минута Мартин Камбуров падна в наказателното поле на гостите след сблъсък с Веселин Минев. Домакините претендираха за дузпа, но съдията Цветан Кръстев прецени, че няма основание да отсъди най-тежкото наказание.

Левскарите тръгнаха по-смело и организирано напред и стигнаха да изравняване. Това стана в 55-ата минута. Мигел Бедоя центрира в пеналта на "черно-белите", Божидар Краев продължи към влезлия на смяна Венцислав Христов, който отбеляза изравнителния гол за 1:1.

Гостите можеха да поведат в 58-ата минута, когато Франсис Нар изведе на добра позиция Вецислав Христов, който обаче стреля неточно. Три минути по-късно Мигел Бедоя центрира от ъглов удар, Ел Харуби изби коженото кълбо, което попадна отново в испанеца, последва подаване към Венцислав Христов, който обаче не можа да отправи удар.

В 76-ата минута Мартин Камбуров стреля от пряк свободен удар, но Боян Йоргачевич хвана топката. Вратарат на "сините" демонстрира рефлекса си и в 83-ата минута, след като парира удар на Бирсент Карагарен.

В 87-ата минута Мартин Камбуров стреля от фаул, но Боян Йоргачевич хвана топката. Три минути по-късно влезлият на смяна в състава на Левски Бабатунде Адениджи излезе на добра позиция, но вместо да стреля, пробва пас към Венцислав Христов и защитниците на домакините изчистиха топката.