на живо

"Локомотив" Пловдив иска отново да е изненадата в Лига Европа

"Смърфовете" се изправят срещу френския "Страсбург"

Няма съмнение, че "Локомотив" Пловдив е една от приятните изненади в квалификациите за груповата фаза на Лига Европа! "Смърфовете" искат отново да бъдат в такава роля и да отстранят носителя на Купата на Франция - "Страсбург". Първият мач между двата тима от третия квалификационен кръг е тази вечер (8 август) в 20:30 ч. на стадиона в парк "Лаута".

Няма съмнение, че момчетата на Бруно Акрапович ще имат трудна задача! "Локо" е носителят на Купата на България за изминалата кампания, но днес посреща своя "колега" в далеч по-силно първенство - "Страсбург" от Франция.

Въпреки това "черно-белите" доказаха, че не бива по никакъв начин да бъдат подценявани! Те отстраниха в предишния кръг считания за фаворит "Спартак" Търнава след победа у дома и загуба като гост в луд мач, в който все пак помогна предимството на гола на чужд терен.

Собственикът на клуба Христо Крушарски беше безкрайно доволен от победата и обеща на феновете нови успехи. Той мотивира и с репликата, че привърженик от Шотландия е обещал цял ТИР уиски за отстраняването на "Страсбург".

Треньорът на тима Бруно Акрапович показа, че е разучил детайлно съперника, а и няма да се притеснява за контузени играчи. 

Гостите пък пристигат със солидна агитка от 200 човека, които едва ли ще засенчат пламенната пловдивска публика, която подкрепяше отбора и при равенството 1:1 срещу "Лудогорец" в последния кръг на българския шампионат.

Дали "Локо" отново ще поднесе изненадата или в "Страсбург" са си извлекли поуките от чуждите грешки? Предстои да разберем!