на живо

В "Локо" Пловдив подновиха тренировки, мечтаят за дерби във финала за Купата (ВИДЕО)

Капитанът Димитър Илиев е уверен, че отборът бързо ще влезе в ритъм

След двумесечна принудителна карантина заради пандемията с коронавирус, "Локомотив" Пловдив поднови тренировки. Капитанът на тима Димитър Илиев изрази увереност, че отборът бързо ще влезе в ритъм. Той добави и, че "смърфовете" мечтаят за ново дерби с градския съперник "Ботев" във финала за Купата на България.

"Колкото и да тичаш, колкото и да правиш силови упражнения, когато си на терена - това са специфични движения. С топка в краката е съвсем различно и наистина ще трябва време да се навакса изгубеното.", коментира Илиев.

Избраният за Футболист на годината за 2019-та си пожела отново пловдивско дерби във финала за Купата на България. За полуфиналната фаза на турнира се класираха "Локомотив", "Ботев", ЦСКА на Гриша Ганчев и "Левски".

"Силите ще се изравнени между четирите отбора. Още повече, че тази принудителна пауза съвсем ще ги изравни и въпросът е в дадения ден кой ще е по-мотивиран, кой ще направи по-малко грешки. Лично аз се надявам да се повтори този финал."

Мястото на "Локомотив" Пловдив е сред първите три отбора в класирането на Първа лига, категоричен е Илиев, който смята, че отборът е запазил сплотения си дух - предпоставка за повтаряне на успехите от миналия сезон.

Тагове: