на живо

"Локомотив" Пловдив стартира зимната подготовка с аеробика на закрито

Едуард Ераносян потвърди, че има интерес към нападателя Дани Кики от чуждестранен отбор

Lap.bg

"Локомотив" Пловдив стартира зимната си подготовка на закрито заради снега и минусовите температури. Нови попълнения за смърфовете са ветеранът от шампионската 2004 г. Робърт Петров и бразилският защитник Гилерме де Соуза – Шоко.

Очаква се до края на зимната подготовка "смърфовете" да привлекат още двама или трима футболисти, от които един чужденец. Старши треньорът Едуард Ераносян не скри, че към нападателя на "Локомотив" Дани Кики има проявен интерес от страна на чуждестранен отбор, но засега липсва конкретна оферта.

Снимка: Lap.bg

„Селекцията я правим с оглед на подобряване на играта и с възможността да разполагаме с по двама равностойни състезатели на един пост. Имаше постове, в които имаше по 3-4-ма състезатели, а примерно ляв бек имаше само един човек. Десен бек – отново само един десен човек", каза Ераносян.

Капитанът на "Локомотив" Мартин Камбуров коментира привличането на 39-годишния ветеран Робърт Петров. 

„Познавам го доста отдавна. Знам, че е професионалист, ще се подготви по най-добрия начин. Със сигурност има качества да помогне на отбора. Явно няма млади футболисти, които да могат да играят в Първа лига и се налага футболисти, които са по-възрастни и от мен да се връщат в първенството и да играят. Това говори лошо за младото поколение“, каза 36-годишният футболист.