на живо

Вдъхновеният "Локомотив" продължава да мечтае

"Черно-белите" гостуват на "Спартак" Търнава с надежда за нов силен мач

Lap.bg

Отборът на "Локомотив" Пловдив постигна добър аванс срещу "Спартак" Търнава, но трябва тази вечер да довърши започнатото. След 2:0 на "Лаута" преди седмица, "черно-белите" ще се опитат да опазят преднината си, но и да не се затварят в собствената си половина, защото това може да им изиграе лоша шега.

В първата среща пловдивчани играха смело и оставиха доста добри впечатления с играта си срещу далеч по-претенциозния тим на "Спартак". В края на мача обаче "смърфовете" извадиха и късмет, тъй като на няколко пъти гостите получаваха отлични възможности за попадение, но не успяха да ги реализират.

На помощ на "Локо" ще бъдат около 500 фена от България, очакват се привърженици и от Англия. 

Треньорът на "смърфовете" Бруно Акрапович определи предстоящия мач като изключително тежък, но вярва, че "Локомотив" няма да допусне подценяване. Капитанът на "черно-белите" Димитър Илиев, който вкара и двете дузпи срещу "Спартак", заяви, че няма място за страх, защото съперникът е преодолим.

Ако елиминира "Спартак" Търнава, в третия квалификационен кръг на Лига Европа "Локо" ще играе с победителя от двойката "Страсбург" - "Макаби" Хайфа. Французите спечелиха първия мач с 3:1. 

Тагове: