на живо

"Локомотив" София взе дербито с "Царско село", въпреки съдията

2:1 за "железничарите", реферът изгони техен играч, вместо да отсъди дузпа

Lap.bg

"Локомотив" София спечели като гост срещу фаворита "Царско село" с 2:1 в дербито от 28-ия кръг във Втора професионална лига.

През първата част двата отбора не успяха да създадат почти нищо интересно пред двете наказателни полета и заканомерни не си вкараха голове. 

Пет минути след почивката Здравко Димитров получи втори жълт и съответно червен картон, оставяйки гостите с човек по-малко на терена. Това не попречи на "Локомотив" да поведе в резултата осем минути след това. Илия Димитров даде аванс за "железничарите" с удар отблизо, а Владислав Романов се възползва от груба грешка в отбрана за "Царско село" и направи аванса за гостите два гола в 73-ата минута.

В 82-ата минута Светослав Диков върна едно попадение за "Царско село". Малко преди изтичане на 90-ата минута Павел Петков от домакините и Емил Виячки от гостите получиха червени картони заради невъздържани прояви.

В последната секунда на добавеното време Георги Хашев пропусна да изравни на няколко метра сам пред вратата, пазена от Андреа Ефремов.

След това поражение "Царско село" се свлече на третото място в класирането с актив от 57 точки. "Локомотив" София също има 57 точки, но е на втора позиция заради по-добрите показатели от директния сблъсък. Лидер до момента е "Ботев" Враца с 58 точки.

Тагове: