на живо

Лопетеги - петият градски съперник на Диего Симеоне

Сблъсъкът за Суперкупата на Европа ще даде много отговори...

"Атлетико" Мадрид и "Реал" Мадрид ще започнат новия сезон с градски сблъсък за Суперкупата на Европа. Срещата в Талин е в сряда (15 август) от 21:30 ч., пряко по bTV Action.

13-кратният европейски шампион ще се впусне в мача с чисто нов треньор - Хулен Лопетеги, който замени на поста подалия оставка след финала в Шампионската лига Зинедин Зидан.

51-годишният баск е петият наставник на "Реал", срещу когото ще се изправи треньорът на "дюшекчиите" Диего Симеоне в последните седем години.

Жозе Моуриньо, Карло Анчелоти, Рафаел Бенитес и Зинедин Зидан си заминаха, откакто Чоло е начело на "рохибланкос", но част от дуелите между наставниците на мадридските съперници ще се помнят дълго.

А първата среща между Лопетеги и Симеоне ще бъде от ключово значение и за двата отбора.

"Лос бланкос" ще трябва да покаже новия си облик без Кристиано Роналдо, а загуба още в първия му официален мач начело на "Реал", може да повлияе негативно на бъдещето на Лопетеги.

За "Атлети" мачът за Суперкупата ще бъде истински тест и ще даде отговор дали отборът е готов за претендент за титлата в Ла Лига и трофея в Шампионската лига.

Моуриньо доминираше в мадридските дербита през първия сезон на Симеоне, печелейки и трите срещи между 2011 и 2013 г. Бившият полузащитник на "Интер" обаче взе реванш в последния мач на португалеца начело на "белите" - финала за Купата на краля.

За двете години на Анчелоти в "Реал", двата съперника се срещнаха общо 13 пъти в 4 различни надпревари.

Положителният баланс е на сметката на Чоло - 5 победи срещу 4 загуби, но италианецът надделява в битката за трофея в Шампионската лига в Лисабон през 2014 г.

Бенитес бе замесен само в едно мадридско дерби - равенство на "Висенте Калдерон", преди да бъде освободен от поста си през зимната пауза и заменен от Зинедин Зидан. Французинът победи Симеоне 3 пъти, 3 пъти стигна до реми и записа 2 загуби.