на живо

Лопетеги срещу "Валенсия" в търсене на победа №50 начело на "Севиля"

Двата елитни тима се сблъскват в осминафиналите за Купата на краля

"Севиля" приема носителя на Купата на краля за 2019 г. "Валенсия" във вълнуващ сблъсък от осминафиналите през настоящия сезон (20:00 ч., bTV Action). Двата тима имат общо 13 триумфа в турнира и ще опитат да добавят нов, възползвайки се от изненадващото отпадане на "Реал" Мадрид и колебливите изяви на "Барселона".

Двубоят тази вечер може да донесе на Юлен Лопетеги победа №50 начело на "Севиля". Откакто пое андалусийците през 2019 г. испанският специалист изведе тима в 83 мача, печелейки 49, при 19 равенства и 15 загуби. Това донесе на "бяло-червените" трофея от Лига Европа, както и четвъртата позиция в Ла Лига, с равни точки с третия "Атлетико" Мадрид.

Отличното представяне на "Севиля" под ръководството на бившия треньор на "Реал" Мадрид продължава и през този сезон, като отборът отново е четвърти - с 11 успеха от 19 срещи, допускайки само 5 поражения. С основна заслуга е мароканският нападател Юсеф Ен-Несири оглавяващ голмайсторката листа в испанския елит с 12-те си попадения до момента.

По пътя към топ 16 за Купата на краля "Севиля" елиминира последователно "Сиудад де Лусена" (3:0), "Линарес" (2:0) и "Леганес" (1:0).

Андалусийци вече имат един успех срещу "Валенсия" от началото на кампанията - с 1:0 на "Местая". Тогава двубоят вървеше към нулево равенство, но "Севиля" изтръгна трите точки с късен гол на Сусо. Поражението е едно от осемте за "прилепите" през този сезон. След продажбата на ключови играчи, "Валенсия" падна до 14-ото място във временното класиране на Ла Лига, като дори за кратко бе в зоната на изпадащите.

Тимът на Хави Грасия има един успех в последните си 11 шампионатни срещи. В лагера на "прилепите" все пак цари оптимизъм заради трите победи и двете равенства в последните 6 мача във всички турнири. Единственото поражение в тази поредица бе с 1:3 от лидера "Атлетико" Мадрид.

"Валенсия" започна участието си в настоящото издание на Купата на краля с измъчен успех с 4:2 срещу "Тераса", последван от 4:1 над "Йеклано" и 2:0 срещу "Алкоркон".

Дали "Валенсия" ще направи крачка към връщане на трофея на "Местая" или Лопетеги ще затвърди репутацията си на турнирен боец - разберете тази вечер от 20:00 ч., когато започва прякото предаване на двубоя по bTV Action.

От 22:00 ч. по същия канал можете да гледате и друг от фаворитите - отбора на "Барселона", гостуващ на "Райо Валекано". В същото време по RING "Aлмерия" приема "Осасуна".