на живо

Лошото време преждевременно определи част от шампионите в ските

Ясни са победителите в спускането и супергигантския слалом

Reuters

Лошото време в швейцарския зимен център Ленцерхайде преждевременно определи носителите на кристалните глобуси в спускането и супергигантския слалом.

През последните два дни метеорологичните условия доведоха до отменянето на четири състезания от Световната купа по ски алпийски дисциплини.

Организаторите от ФИС и Швейцарската федерация по ски вчера решиха да отменят спусканията при мъжете и жените заради силен снеговалеж, а днес същото се случи и с двете надпревари в супергигантския слалом.

След отмяната и на днешните стартове, от ФИС заявиха: "Поради настоящата метеорологична ситуация и гъстата мъгла, журито на състезанието, заедно с организационния комитет в Ленцерхайде, Швейцарската федерация по ски и останалите организатори решиха да отменят днешния финал на Световната купа за жени и мъже в дисциплината Супер-G."

По правилата на ФИС тези стартове няма как да се проведат на друга дата и затова вече четирима състезатели бяха наградени с малките кристални глобуси в двете дисциплини.

Малкият кристален глобус в спускането при мъжете отиде при швейцареца Беат Фойц, за когото това е четвърти пореден глобус в дисциплината.

При жените триумфът е за олимпийската шампионка в спускането от Пьонгчанг 2018 София Годжа.

Снимка: Reuters

В Супер-G глобусите са за Винсент Крихмайер от Австрия и Лара Гут-Бехрами от Швейцария.

Крихмайер е двукратен световен шампион от първенството в Кортина Д’Ампецо през месец февруари и е първият австриец с титла в Супер-G от Ханес Райхелд през 2008 година.

За Лара Гут, която се окичи със златните медали в спускането и гигантския слалом на световното тази година, това е трети кристален глобус в дисциплината супергигантски слалом.

Снимка: Reuters

През уикенда предстоят слалом и гигантски слалом при мъжете и жените, след които ще станат ясни и носителите на големите кристални глобуси този сезон.