на живо

Ловрен предложи подслон на 16 семейства, засегнати от земетресението

Футболистът на "Зенит" Санкт Петербург се отзова след труса в Петриня

Хърватският футболист на "Зенит" Санкт Петербург Деян Ловрен използва социалните мрежи, за да предложи подслон на 16 семейства, пострадали от земетресението в близост до Петриня. 

По-рано днес (29 декември) хърватският град беше разлюлян от природно бедствие с магнитут 6,4 по Рихтер. То беше усетено и в съседните държави, а доста сгради в близост до епицентъра на труса са засегнати. Кметът на града съобщи за едно загинало момиче.

Ловрен съобщи чрез своя "Инстаграм", че може в неговия хотел на остров Паг нощта да прекарат 16 семейства, като предимство имат тези с малки деца. Футболистът остави телефон, на който пострадалите да се свържат с управата на хотела.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Dejan Lovren (@dejanlovren06)

Проблем при настаняването може да се окаже фактът, че хотелът на Ловрен е на над 370 км от мястото на труса. Нуждаещите се трябва да пътуват над 3 часа до там.

Но пък инициативата на футболиста, който беше част от тима на "Ливърпул", който триумфира в Шампионската лига през 2019 г. и в първенството на Англия през 2020 г., е похвална след тази трагедия.

"Молете се за град Петриня. Дръжте се, скъпи хора! Не давайте да ви скарат! Препоръчвам спешно да се отворят границите!", добави той.