на живо

Лубе Банка грабна бронза. Пенчев без точка в малкия финал

Домакините от Ресовия не успяха да зарадват 15 000 фенове в Краков

CEV

Лубе Банка (Чивитанова) спечели бронзовите медали във волейболния турнир Шампионска лига, след като в мача за третото място победи Асеко Ресовия (Жешув) с 3:2 (25:20, 25:27, 22:25, 25:22, 15:10).

За тимът на Асеко Ресовия българинът Николай Пенчев не започна като титуляр. Той се появи като резерва в края на третия гейм и остана само до края на частта.

В първия гейм италианците поведоха още в началото и задържаха предимството си до края на частта. Втората част вървеше точка за точка, но в края на частта поляците се оказаха по-съобразителни и изравниха резултата. Ресовия стартира по-добре третия гейм и закономерно спечели с 25:22. Отборът на Пенчев изпусна шанса да затвори мача в четири части, пропилявайки комфортна преднина в края на гейма. В тайбрека Лубе Банка поведоха в началото и запазиха преднината си до края на мача, с което си осигуриха място на почетната стълбичка.

Снимка: CEV

Най-резултатен за италианския тим бе Османи Хуанторена, който реализира 18 точки (2 аса, 57% в атака, 52% позитивно и 35% перфектно посрещане).

За Ресовия полският национал Бартош Курек записа 25 точки (3 блокади, 54% в атака). Николай Пенчев не откри точковата си сметка.

Снимка: CEV

Финалната среща в турнира стартира в 19:00 ч. В нея Зенит (Казан), с Теодор Салпаров в състава, ще се изправи срещу водения от Радостин Стойчев и с Георги Братоев в състава тим на Тренто.