на живо

Лучано Спалети: Много боли

"Провалихме се във важните моменти", оцени треньорът на "Рома"

Getty Images

Треньорът на "Рома" Лучано Спалети определи като много болезнено отпадането на неговия тим от турнира за Купата на Италия. "Вълците" победиха "вечния си съперник" "Лацио" с 3:2 в среща реванш, но не успяха да преодолеят изоставането с 0:2 в първата среща и няма да играят на финала на надпреварата.

"Ще видим дали този резултат ще има отражение върху представянето ни до края на сезона. Ясно е, че от това отпадане много боли. Но няма как да променим миналото и трябва да гледаме напред. Смятам, че играхме доста добре като цяло. Изоставането с два гола след първия мач обаче бе трудно за наваксване. Имаше риск да се увлечем в атака и да оставим повече пространства, както се случи при втория гол на съперника", заяви Спалети след срещата на "Стадио Олимпико".

"Трябва да приемем този резултат и да си направим правилните анализи. За съжалиние записахме много победи, вкарахме много голове, но се провалихме във важните моменти. Смятам, че играта ни и в двата мача не бе лоша. Полученият гол обаче промени хода на реванша. Трябваше да покажем характер и да останем съсредоточени, но не се получи", добави той. 

"Лацио" пък ще научи името на съперника си днес (5 април). "Ювентус" и "Наполи" излизат един срещу друг в реванш, след като първата среща завърши 3:1 за "Старата госпожа". Срещата може да наблюдавате пряко в ефира на RING от 21:00 ч.