на живо

Луд фен от Дания се прекръсти на Роналдо (ГАЛЕРИЯ)

Обсебеният привърженик копира всяка крачка на португалеца

Запознайте се с Шанта Роналдо - датчанин, едва на 18 години, но с ясно очертани житейски цели и амбиции.

Предполагаме, че сте наясно каква мода се появи през последните няколко години. Много от подрастващите се прехласват по стила на звездата на "Реал" Мадрид Кристиано Роналдо. Изключение не прави и Шанта, който обаче е толкова обсебен от идола си, че дори е променил фамилията си в негова чест.

Датчанинът, чието истинско име е Кодбатчие, се старае умело да пресъздава всяка стъпка на португалската перла. Снимките, което публикува в социалните мрежи, е копие на вече съществуващи кадри от живота на Роналдо.

В онлайн пространството младежът все още е далеч от необходимата популярност, която да му осигури известността на бившия футболист на "Манчестър Юнайтед". Все пак 13 700 последователи в Инстаграм и почти 22 000 в Туитър са един добър старт. 

"Родителите ми винаги са казвали, че за да осъществя целите и амбициите си, винаги е добре да следвам идола си и той да бъде мое вдъхновение", обяснява Шанта.

Разбира се, няма как да бъдеш истински фен на Роналдо, ако не си пряко свързан с футбола. През настоящия сезон Шанта има 3 гола за отбора от датската Суперлига - "Оденсе Болдклуб".

Снимка: Facebook

Ние също можем да се похвалим с добро копие на португалеца. Футболистът на "Ботев" Пловдив Даниел Златков се прочу с прозвището Българския Роналдо, а приликата не е плод нито на използвани поддържащи продукти, нито на пластични операции.

Българинът Здравко Левиджов от Свищов пък отдавна се прослави с новото си име Манчестър Юнайтед. Историята на фена, който дори татуира емблемата на любимия отбор на челото си, предизвика вълна от коментари сред медиите на Острова.