на живо

Луд мач в Пловдив прати "Левски Лукойл" на финал (ГАЛЕРИЯ)

"Академик Бултекс 99" победи, но това не бе достатъчно

"Левски Лукойл" - "Берое" е финалът за баскетболната Купа на България при мъжете. "Сините" загубиха със 77:87 точки от "Академик Бултекс 99" във втория мач в Пловдив, но благодарение на победа с 18 точки разлика в първата среща се класираха за мача за трофея на 2 март в Панагюрище. 

Снимка: Lap.bg

Домакините оставиха отлични впечатления с играта си. Срещата в зала "Колодрума" бе много оспорвана, а баскетболистите на Асен Николов не се предадоха до самия край, въпреки тежката загуба в "Универсиада".

Мачът започна по-добре за домакините, който в средата на първата четвърт поведоха с 19:10 след силни изяви на Младен Виткович и Питър Олисемека. След това обаче шампионите взеха инициативата, отбелязвайки 13 безответни точки до края на частта.

Снимка: Lap.bg

В началото на втората четвърт срещата бе прекъсната заради токов удар в залата. Играта бързо бе подновена, а пловдивчани отново излязоха леко напред в резултата - 43:41.

Третата част бе за момчетата на Константин Папазов, които направиха серия от 10:2, за да поведат в резултата. При 63:60 домакините останаха без един от най-важните си играчи, след като Питър Олисемека изкълчи глезен и се наложи да бъде заменен.

Снимка: Lap.bg

"Академик Бултекс 99" започна ударно последната четвърт и след серия от 10:2 върна интригата в полуфинала. Две минути и половина пред края пловдивчани бяха на крачка от сензация. Те поведоха с 85:70 след тройка на Адриян Секулов, но последваха няколко сериозни пропуска под коша в ключови моменти и до изненада така и не се стигна.

Снимка: Lap.bg

Най-резултатен за "Левски Лукойл" бе Божидар Аврамов с 20 точки. Със 17 точки и 9 борби се отличи Христо Захариев, а Патрик Рембърт вкара 14 точки.

За "Академик Бултекс 99" Младен Виткович завърши с 19 точки и 7 борби, Трой Франклин се отчете със 17 точки и 7 асистенции. Васил Бачев добави 15 точки, а Питър Олисемека направи дабъл-дабъл от 10 точки и 10 борби само за 13 минути игра.