на живо

Лудата шампионска радост на Солун (ВИДЕО)

Феновете на ПАОК не спаха цяла нощ след спечелването на титлата

Лудост, невиждана от 34 години! Солун не спа тази нощ и имаше най-основателната причина! ПАОК се завърна на върха и е новият футболен шампион на страната!

Грандът от Солун очаквано разби с 5:0 като домакин предпоследния "Левадиакос" и си осигури шампионската титла кръг преди края на сезона в местната Суперлига.

Очаквано последният съдийски сигнал отприщи нечувани празненства по улиците на града. За първи път от 1988 г. шампионската титла попада в ръцете на тим, който не е от гръцката столица Атина. Така че феновете изразиха емоционално радостта си и празнуваха цяла нощ спечелването на 3-ия трофей от шампионата в историята си. Те скандираха, палиха димки, а в ранните часове на деня музиката все още звучеше около емблематичната кула в града.

Радостта на привържениците е още по-голяма, тъй като ПАОК започна сезона с минус 2 точки заради наказание. Санкцията беше наложена заради собственика на клуба Иван Савидис. Миналата пролет руският олигарх, който е сред приближените на Владимир Путин, нахлу въоръжен на терена на "Тумба" и прекъсна дербито с АЕК, търсейки саморазправа със съдията Георгиос Коминис.

Тогава Савидис бе глобен близо 100 000 евро, а отборът му игра пред празни трибуни в продължение на 5 мача и загуби битката за титлата. Година по-късно, "черно-белите" на върха и се стягат за участие в Шампионската лига.

Снимка: Reuters

Шампионите първо приветстваха многобройните си фенове от открит автобус, а след това се включиха в тържествата, развявайки бяло-черни знамена.

Снимка: Reuters

Тагове:

ПАОК