на живо

Лудият мач на Кирьос и Хачанов - бой по трибуните, караници със съдията и банан

Лошото момче на австралийския тенис победи руския си опонент в 5 сета

Reuters

Когато Ник Кирьос е на корта, мачът никога не е спокоен! Лошото момче на австралийския тенис отново показа характер, този път по време на срещата от третия кръг на Откритото първенство на родината му - първия турнир от Големия шлем за годината.

От другата страна на корта беше руснакът Карен Хачанов, който в крайна сметка загуби след епично зрелище в 5 сета. Австралийската публика се радваше искрено на победата с 6:2, 7:6(5), 6:7(6), 6:7(7), 7:6(10:8) на Кирьос. 

Само че напрежението преди мача беше толкова голямо, че се стигна до... бой на трибуните. Много рядко виждаме тенис почитателите да си разменят юмруци. Този път обаче на "Мелбърн Арена" стана горещо. Двама почитатели се сбиха за кратко, което доведе до намесата на полицията. Един от тях беше изведен от трибуните, докато публиката скандираше "Навън! Навън!".

Организаторите на турнира започнаха разследване на скандалното поведение, като все още не е ясно дали спорът е възникнал заради място на трибуните или на тенис тема. 

На самия корт също беше горещо и очаквано заслуга за това имаше Кирьос. Австралиецът се скара със съдията в края на четвъртия сет и не се посвени да го попита: "Ти глупав ли си?".

Местният любимец успя да отиграе една топка с ракета между краката, но нарани ръката си. Реферът не видя това и го предупреди да побърза с изпълнението на началния удар.

Оказа се, че от ръката на тенисиста тече кръв и той реши сам да остави кърпата на стола си. Но вместо да обясни спокойно, той избухна: "Ръката ми кървеше. Какво искаш да направя. Имаше кръв навсякъде по кърпата и затова казах на момчето да не я пипа. Това е всичко. Ти глупав ли си? Тогава върни решението. Защо ме наказваш за това".

Явно леката контузия не попречи на  Кирьос да доиграе мача и в крайна сметка да спечели. Победната точка донесе огромна радост на феновете по трибуните. Техният любимец пък ги зарадва, като им хвърли двете си кърпи и... обелката от банана си. 

Класирането за осминафинал на австралиеца означава, че той ще срещне световния номер 1 Рафаел Надал в следващия си мач. Очаква се атмосферата в Мелбърн да бъде нажежена, тъй като преди дни Кирьос си позволи да имитира жестовете преди сервис на испанеца при поредното предупреждение за бавене на времето.

Тагове:

Ник Кирьос