на живо

"Лудогорец" взе вратар от бившия тим на Дамбраускас

Кристиян Кахлина пристига в Разград от хърватския "Горица"

"Лудогорец" взе под наем до края на сезона вратаря на хърватския "Горица" Кристиян Кахлина. Новината бе официално обявена първо на сайта на "Горица", а впоследствие и от българския шампион.

Кахлина е бил част от състава на хърватите през последните 4 години, записвайки над 150 мача за клуба. Той ще има възможност отново да работи с треньора Валдас Дамбраускас, с когото допреди няколко месеца бяха заедно в "Горица". Наставникът подписа с шампионите в началото на януари.

Снимка: Lap.bg

Кристиян Кахлина е роден на 24 юли 1992 г. в Загреб, Хърватия. Започва кариерата си в местния гранд "Динамо", където стига до първия отбор. Впоследствие носи екипа на "Виноградар", "Лучко", "Копер" и "Горица". За последния си клуб изиграва 151 мача във всички турнири. Кахлина има срещи и за младежкия национален отбор на Хърватия.

"Идвам в реномиран клуб с големи амбиции. Надявам се да помогна в борбата за спечелването на титлата и Купата на България", коментира Кахлина.

В момента в "Лудогорец" разполагат с трима вратари - Пламен Илиев, Владислав Стоянов и Ренан дос Сантос.

В момента "орлите" заемат първото място в класирането след победата над ЦСКА (1:0) в прекия спор за върха в класирането и вече имат аванс от 6 точки.