на живо

"Лудогорец" отказа "Витоша" с два гола

Шампионите с лесна победа като гости

Lap.bg

Отборът на "Лудогорец" спечели с 2:0 гостуването си на "Витоша" Бистрица в мач от четвъртия кръг на Първа лига. Шампионите стигнаха до трите точки след голове на Върджил Мисиджан и Клаудиу Кешеру през второто полувреме.

Главният мениджър на "орлите" Пауло Аутуори направи доста промени в състава, давайки почивка на част от титулярите преди реванша с "Зрински" в четвъртък. Така "Лудогорец" започна мача с Антон Недялков, Цветомир Панов, Яцек Горалски, Густаво Кампаняро и Жоао Пауло, а на пейката бяха Марселиньо, Вандерсон, Натанаел и Кешеру.

Гостите от Разград стартираха силно, но през първото полувреме не успяха да материализират възможностите си. Те откриха в 65-ата минута след невероятно изпълнение на Върджил Мисиджан. Нападателят получи топката отляво, напредна и с параболичен удар в далечния ъгъл не остави шансове на младия вратар на "бистришките тигри" Николай Георгиев.

Десет минути след първия гол "Лудогорец" удвои чрез Клаудиу Кешеру.

Така "орлите" събраха седем точки и се изкачиха на четвърто място в класирането на Първа лига. Отборът на "Витоша" има актив от 6 точки на 7-ата позиция.

Следващият мач на разградчани е реваншът срещу "Зрински" Мостар от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Гостуването на "Лудогорец" е в четвъртък, като родните шампиони имат аванс от 1:0.