на живо

"Лудогорец" търси задължителна победа, за да остане в битката за Шампионската лига

"Орлите" нямат право на грешка след загубата с 1:2 в Унгария

ludogorets.com

"Лудогорец" се нуждае от задължителна победа, за да продължи напред към групите на Шампионската лига. Довечера "орлите" излизат срещу унгарския "Ференцварош" в реванш от първия предварителен кръг в турнира, след загуба с 1:2 в Будапеща преди седмица. 

Голът на чужд терен дава добри шансове на осемкратните шампиони на България.

"Унгарците ги чакат много тежки минути в Разград. Даваме си сметка какъв мач предстои. Готови сме", каза капитанът на "зелените" Светослав Дяков на официалната пресконференция преди двубоя.

"Момчетата са мотивирани. Надявам се да бъдат и концентрирани в реванша срещу "Ференцварош". Сигурен съм, че ще покажем добро ниво в двубоя с унгарците“, коментира треньорът Стойчо Стоев.

"Визията на нашия отбор е да играе офанзивен футбол. Това обаче не значи, че няма да подходим сериозно в дефанзивен план. Но основната ни задача в реванша с унгарците е да вкарваме голове", добави наставникът.

Треньорът на "Ференцварош" Серхий Ребров обясни, че българският тим е различен като домакин и гост, а неговият отбор трябва да се раздаде на 100%, за да елиминира "орлите".

"Гледали сме много мачове на "Лудогорец", и от миналата година, и предишния мач, а също и първия мач от настоящото първенство, очакваме много различни неща. Няма рецепта за това как да победиш, трябва да се раздаваш на 100% на терена", обясни Ребров.

Ако "Лудогорец" успее да отстрани унгарския шампион, във втория предварителен кръг ще срещне първенеца на Малта "Валета", който се справи с люксембургския "Дюделанж" след две равенства - 2:2, 1:1. 

При отпадане регламентът предвижда участие в Лига Европа, а съперник на "орлите" ще бъде исландският "Валур".