на живо

"Лудогорец" гостува в Исландия по пътя към утешителната Лига Европа

"Орлите" ще опитат да решат всичко още в първия мач

Lap.bg

"Лудогорец" се размина с мечтата за влизане в групите на Шампионската лига през този сезон. Пътят на "орлите" обаче продължава в Лига Европа със сблъсък срещу исландския "Валур". Тази вечер осемкратните шампиони на България гостуват в Рейкявик от 22 ч.

Отпадането на "Ференцварош" бе последвано от проблем между Марселиньо и треньора Стойчо Стоев. Бразилецът бе изваден от последния мач на състава срещу "Берое" и не пътува за Исландия заради поведението си.

"Веднъж вече имах възможността да говоря за Марселиньо. Той е извън отбора. В момента ни предстои мач с "Валур", който е по-важен от ситуацията с бразилеца. Аз съм треньор, който дава възможност на всеки играч да покаже, че не е попаднал случайно в "Лудогорец", каза Стоев преди мача в Исландия.

Снимка: Lap.bg

Стоев няма да може да разчита и на Козмин Моци, който е наказан заради червен картон в реванша срещу "Ференцварош".

"Ние не играем за първи път без Марселиньо и Моци. Цяла седмица дъвчем тази тема, така че разчитам на тези играчи, които са в този момент в Рейкявик. Аклиматизират се футболистите, но е малко трудно, тъй като климатът е различен. Денят е дълъг, не се стъмва и това е странно за телата им", добави треньорът на пресконференцията преди мача.

"Валур" се опитва да играе колективно, да създава бързи атаки и включват не малко футболисти. През двата двубоя с "Марибор" играха по еднотипен начин. Притеснително е, че ще играем на изкуствен терен. Всичко е различно, тичането, скоростта на топката. След като е одобрен от УЕФА, ние трябва да играем и да се представим добре. Здравословно Вандерсон е готов. Когато след едно отпадане победиш, е нормално психически да си по-добре, но всеки мач си има своята значимост и стойност и няма значение. По-важен е настоящият мач, където трябва да се представим на ниво", добави Стоев.

Ако елиминира "Валур" в следващия кръг "Лудогорец" ще срещне победителя от двойката "Дъ Ню Сейнтс" - "Копенхаген".