на живо

"Лудогорец": А в ЦСКА сетиха ли се за Десподов?

"На Кирил му подхожда да играе за "Лудогорец", заяви Георги Караманджуков

Facebook

Спортният директор на "Лудогорец" Георги Караманджуков коментира изненадващото привличане в редиците на тима на Кирил Десподов. Футболист номер 1 на България за 2018 г. ще играе под наем в разградския тим. "Орлите" се договориха с италианския "Каляри", като с играча е бил проведен само 1 разговор в навечерието на обявяването на сделката.

Десподов премина в италианския тим от ЦСКА през 2019 г. По време на престоя си на стадион "Българска армия" той се превърна в любимец на публиката и многократно заявява привързаност към "червените".

"Надяваме се другата седмица, като свършат ангажиментите към националния отбор, да представим Десподов.. Искам да кажа няколко неща, за да се спрат спекулации. "Лудогорец" проведе един единствен разговор с Кирил Десподов на 4 октомври вечерта. Искам да питам дали ЦСКА до този момент се бяха сетили за Десподов? Сега чета обвинения срещу него, срещу "Лудогорец". Той е добър футболист, който ще пасне на стила. На Кирил му подхожда да играе в "Лудогорец", заяви Караманджуков.

Снимка: Lap.bg

Той разкри и детайл по сделката. Нападателят пристига в Разград без "Лудогорец" да плаща първоначална сума за наема му. След обявяването на сделката се появи информация в италиански медии, че разградският клуб е отделил 500 000 евро по сделката.

"За него не е плащана наемна цена. Има откупна клауза, която е доста висока съгласно нашите стандарти и заплатата е много-много по-малка от тази, която се тиражира в медиите", уточни спортният директор.