на живо

Битката за върха

Мачът е от 17:15 ч.

Lap.bg

Първият и вторият в Първа лига - "Лудогорец" и ЦСКА, излизат днес за втория мач помежду си в рамките на 3 дни. Срещата отново е в Разград и започва в 17:15 ч.

В сряда "армейците" отстраниха "орлите" на четвъртфиналите в турнира за Купата на България, но днешният мач ще бъде с много по-различен заряд. "Лудогорец" е на върха, но само на три точки пред столичния гранд.

Снимка: Lap.bg

Изходът от този двубой ще бъде ключов в борбата за шампионската титла, а играчите на Любослав Пенев ще се опитат да се възползват от психологическото си предимство, за да се изравнят с "орлите" на първото място.

При успех на домакините и с осем кръга до края на първенството, те ще се озоват в благоприятна позиция за осма поредна титла. Всеки друг изход от двубоя обаче ще вдъхнови ЦСКА в оставащите мачове.

"Това вече е плейоф срещу основния ни конкурент, така че абсолютно всичко е реално. Целта не се променя. Онзи ден казах – от двата мача най-важен беше първият. Сега него го няма, така че остава следващият, който не е по-маловажен мач за нас", каза треньорът на "червените" на пресконференцията преди мача.

Снимка: Lap.bg

А наставникът на "орлите" Стойчо Стоев заяви: "Всеки умен човек си взима поуки, не вярвам да сме от другата категория. Ние сме имали трудни моменти. Въпросът е как ще излезем от тях".

"Лудогорец" ще бъде без наказаните заради натрупани жълти картони Яцек Горалски и Сисиньо, а за ЦСКА по същата причина ще отсъства Жанио Бикел.