на живо

"Лудогорец" гостува в Истанбул на старта на Лига Европа

За шампиона това е второ участие в групите на турнира

Lap.bg

Българският шампион "Лудогорец" гостува на турския Истанбул "Башакшехир" на ст. "Фатих Терим" с начален час 20:00 в първия си мач от тазгодишното издание на Лига Европа. Двубоят е от група "C", а това е второ участие за "орлите" в престижния евротурнир.

Тимът продължи към груповата фаза след като беше отстранен от предварителните кръгове на Шампионската лига от израелският "Апоел" Беер Шева. На плейофите за Лига Европа играчите на Димитър Димитров се справиха с лекота с литовския "Судува".

Противникът на "Лудогорец" тази вечер може на пръв поглед да изглежда непознат отбор, но в състава му личат имената на играчи като Емануел Адебайор, Елжеро Елиа, Гьокхан Инлер, Гаел Клиши и бившия защитник на шампиона на България Жуниор Кайсара.

Димитър Димитров няма да разчита на крилото Върджил Мисиджан, който не попадна в групата на отбора. Очаква се в атака този път да бъде даден шанс още от първата минута на румънския голмайстор Клаудиу Кешеру.

През уикенда Истанбул "Башакшехир" победи турския гранд "Фенербахче". "Лудогорец" от своя страна разгроми най-стария столичен тим "Славия" с 4:0.

При първото си участие в груповата фаза на Лига Европа през сезон 2013/2014 разградчани не допуснаха нито една загуба и се класираха за директните елиминации, където по-късно бяха елиминирани от "Валенсия".  

Същевременно каналите на bTV Media Group ще ви предложат четири не по-малко интригуващи сблъсъка на старта на надпреварата.  От 20:00 ч. по bTV Action ще може да гледате "Аталанта" - "Евертън". В 22:05 ч. пък започва "Херта" - "Атлетик" Билбао. От 20:00 ч. по RING ще можете да наблюдавате "Аустрия" Виена - "Милан", а от 22:05 ч. "Витес" - "Лацио".