на живо

"Лудогорец" и ЦСКА 1948 с писма до институциите в подкрепа на спонсор

След като братя Найденови попаднаха в списъка на американската Служба за контрол на чуждестранните активи

Lap.bg

Шампионът "Лудогорец" и друг елитен футболен клуб - ЦСКА 1948, пуснаха отворени писма до институциите в подкрепа на братята Цветомир и Боян Найденови и баща им Стефан, които са в списъка с лицата потенциално попадащи в обхвата на санкциите, наложени от OFAC (американската Служба за контрол на чуждестранните активи).

От ЦСКА 1948 посочват, че "горепосочените лица в последните години са най-сериозният инвеститор в българския спорт и една от основните колони, без които той не би съществувал по същия начин. Тяхното финансиране към над 80 спортни организации и клубове дава стабилна основа за професионална работа и развитие на българските таланти".

Снимка: cska1948.bg

Вчера писмо до министъра на финансите Асен Василев с апел за преразглеждане на решението изпрати и "Лудогорец". "До този момент не ни е известно... Цветомир и Боян Найденови да са свързвани с корупционни практики или връзки с криминално проявени лица", "заинтересовани сме също нашите спонсори да имат безукорна репутация", се казва в писмото, публикувано и на официалния сайт на клуба.

Подкрепата си за Найденови обявиха и от втородивизионния "Миньор" Перник.

Тагове: