на живо

"Лудогорец" и ЦСКА не се победиха, Дяков с гол от 40 метра (ВИДЕО)

1:1 в Разград, шампионските тържества на "орлите" продължават

Lap.bg

Шампионът "Лудогорец" и ЦСКА завършиха 1:1 в дербито на 34-ия кръг на Първа лига.

Светослав Дяков откри резултата за "Лудогорец" с прехвърлящ удар от 40 метра след гаф в защитата на ЦСКА, а Фернандо Каранга изравни след почивката.

Ремито запази статуквото в класирането: ЦСКА остава втори в таблицата с 5 точки пред третия Левски, но при победата за "сините" утре срещу "Дунав", дербито между двата гранда другата седмица ще бъде директен сблъсък за второто място.

ЦСКА започна агресивно на "Лудогорец Арена" и дори имаше по-добри положения за гол в началните минути. В 9-а минута Каранга се възползва от неразбирателство в защитата на домакините, но ударът му от малък ъгъл не намери опразнената врата. 14-а минута Густаво Кулма стреля опасно, но вратарят на домакините изби в корнер. Малко по-късно и Кирил Десподов пробва мерника си, но ударът му от фаул премина над напречната греда.

В 41-а минута груба грешка в защитата на ЦСКА позволи на "Лудогорец" да поведе. Капитанът Чорбаджийски върна неразчетено към вратаря Китанов, който изчисти неумело топката и Светослав Дяков без забавяне прати кълбото в мрежата с прехвърлящ удар почти от центъра на терена.

През второто полувреме ЦСКА отново се хвърли в атака и още в началните секунди Кирил Десподов бе изведен на стрелкова позиция, но Натанаел блокира удара му.

В 60-а минута Густаво Кулма проби в наказателното поле, но ударът премина на сантиметри от левия страничен стълб.

Натискът на "червените" се увенча с успех в 63-а минута, когато Десподов нахлу на скорост, а след неговия шут топката попадна в непокрития Фернандо Каранга, който на празна врата изравни - 1:1.

Малко след това поредно неумело изчистена топка от Китанов позволи на Джонатан Кафу да стреля и като по чудо топката не попадна в мрежата на ЦСКА.

До края темпото спадна и двубоят логично завърши наравно, като ЦСКА продължи негативната си серия без победа за първенство срещу този съперник.

Тагове:

@