на живо

"Лудогорец" и Дамбраускас се разделят

Треньорът си тръгва след загубата от "Цървена звезда"

Lap.bg

"Лудогорец" се разделя с треньора си Валдас Дамбраускас само 9 месеца след назначението му. Официално потвърждение от двете страни все още липсва, но по информация на bTV в близките часове от клуба ще оповестят промяната на резервната скамейка. 

Днес (3 октомври) разградчани гостуват на "Левски" в мач от Първа лига, като Дамбраускас няма да води тима. 

Снимка: Lap.bg

Раздялата идва след загубата с 0:1 от "Цървена звезда" във втория кръг на груповата фаза на Лига Европа. От началото на сезона "орлите" имат само 1 точка в актива си в европейските клубни турнири - от равенството като гост на датския "Мидтиланд". 

Под ръководството на Дамбраускас "Лудогорец" не успя да се класира за груповата фаза на Шампионската лига за пети пореден сезон, след като отпадна от "Малмьо" в плейофния кръг на квалификациите.

Снимка: Lap.bg

В първенството 10-кратните шампиони имат 6 победи и 1 загуба - от "Славия" с 0:1, като в момента са на трето място в класирането с 3 мача по-малко от лидера "Ботев" Пловдив.

Дамбраускас не води тима срещу "белите", тъй като беше под карантина заради заразяване с коронавирус. Той пропуска и гостуването в Дания. 

Снимка: Lap.bg

През миналия сезон разградчани спечелиха титлата на Българи за 10-ти пореден път, но не успяха да достигнат до финала за Купата, тъй като отпаднаха от ЦСКА.

В 37 мача дотук Дамбраускас има 25 победи, седем равенства и седем поражения начело на шампионите при голова разлика 78:32.