на живо

"Лудогорец" и "Славия" решават къде ще отиде първият трофей

Двата тима ще определят носителя на Суперкупата на България

Lap.bg

До началото на новия сезон в Първа професионална лига остават още 15 дена, а дербитата стартират още от днес. В първия мач за новата кампания ще бъде решена съдбата на Суперкупата на България. Претенденти за трофея са шампионът "Лудогорец" и носителят на Купата "Славия".

Двата тима ще излязат един срещу друг в Стара Загора, за да дадат старта на футболните мачове у нас. Срещата ще е и своеобразна генерална репетиция преди мачовете от евротурнирите. 

Снимка: Lap.bg

На 10 юни разградчани играят срещу "Крусейдърс" в първия предварителен кръг на Шампионската лига. Столичаните пък се готвят за гостуване на "Илвес" Тамере в пресявките за Лига Европа.

След 7 поредни титли, "Лудогорец" изглежда като фаворит в мача. "Орлите" имат нов треньор в лицето на доказания бразилски специалист Пауло Аутори. За него това ще бъде първо българско предизвикателство. Не е изключено на терена да се появят някои от новите попълнения на отбора Димо Бакалов, Антон Недялков или Драгош Григоре.

Снимка: Lap.bg

"Славия" изпрати един приказен сезон, след като прибра във витрината си първа Купа на България от 1996 г. насам. "Белите" победиха "Левски" на финала след драматични дузпи. Големи промени в състава от този мач няма. Треньор остана Златомир Загорчич. Той обаче няма да може да разчита на контузените Ивайло Димитров и Георги Йомов.

Снимка: Lap.bg

Ако "Лудогорец" спечели Суперкупата, това ще бъде трети такъв трофей за тима. "Орлите" триумфираха през 2012 и 2014 г. За "Славия" пък това е първо участие в такъв откриващ сезона мач, тъй като "белите" така и не успяваха да стигнат до трофей от 2004 насам, когато тази традиция бе възстановена.