на живо

"Лудогорец" излезе трети, не срещна проблеми с "Дунав"

Шампионът вече e на 2 точки зад ЦСКА и на 5 от лидера "Левски"

Lap.bg

"Лудогорец" победи с 3:1 гостуващия "Дунав" Русе в последна среща от 7-ия кръг на Първа лига. Така шампионът на България си върна третото място в класирането и вече изостава на две точки от ЦСКА и на 5 от лидера "Левски".

Първият гол отбеляза Джоди Лукоки в 26-ата минута след асистенция на Кешеру. Густаво Кампаняро шутира от дистанция, но вратарят Филип Димитров изби, а Кешеру овладя топката и я подаде към непокрития Джоди Лукоки, който вкара за 1:0.

Снимка: Lap.bg

Двамата продължиха да тормозят отбраната на гостите и след гола, а и Вандерсон също им помагаше. Едва в 43-ата минута "Дунав" стигна до първата си сериозна опасност в мача, след като Борислав Балджийски изведе Иван Коконов зад защитата, но последният бе блокиран от вратаря Ренан и не успя да го преодолее от малък ъгъл.

След почивката домакините си решиха мача с два бързи гола на Клаудиу Кешеру в рамките на по-малко от 120 секунди. В 51-ата минута Вандерсон центрира от корнер, а Кешеру засече топката от въздуха и с бомбен шут не остави никакви шансове за Филип Димитров - 2:0.

Снимка: Lap.bg

Две минути след това Горалски намери Вандерсон, който за пореден път комбинира отлично с Кешеру и румънецът вкара с прехвърлящ удар от близка дистанция втория си гол в мача за 3:0.

В 76-ата минута Иван Коконов минута получи топката на границата на наказателното поле, финтира двама защитници и преодоля вратаря Ренан дос Сантос от малък ъгъл за 3:1.

Снимка: Lap.bg

Тагове:

@