на живо

"Лудогорец" приема "Арсенал" в най-големия си европейски мач за годината

Българският шампион ще търси реванш след разгрома в Лондон

Lap.bg

Тази вечер в 21:45 ч. "Лудогорец" приема "Арсенал" на националния стадион "Васил Левски" в до голяма степен най-големия си европейски мач за годината.

Двубоят от първа група на Шампионската лига ще бъде предаван пряко по bTV Action, а студиото преди първия съдийски сигнал започва в 21:00 ч.

Снимка: Lap.bg
"Арсенал" е лидер в групата с актив от 7 точки. Втори в класирането е ПСЖ също със 7 точки. Двата гранда записаха равенство 1:1 в първия си мач, така че за момента лондончани имат предимство заради повече отбелязани голове.
Снимка: Lap.bg
На третата позиция е българският "Лудогорец" с 1 точка, а последен е "Базел" също с 1 точка. Двубоят между тези два тима също завърши при равенство 1:1. Така "орлите" заемат третата позиция с повече отбелязани голове от швейцарците дотук - 2 срещу 1.

В третия си мач от надпреварата преди две седмици възпитаниците на Георги Дерменджиев записаха най-тежката си загуба дотук в европейските клубни турнири. Катастрофалното 6:0 за "Арсенал" на "Емиратс" обаче вече трябва да бъде забравено, а "Лудогорец" излиза за реванш.

Снимка: Lap.bg

Голмайсторът на тима Клаудиу Кешеру беше категоричен, че подобен разгром няма как да бъде видян на националния стадион "Васил Левски" тази вечер, а наставникът Георги Дерменджиев увери всички, че отборът си е взел поука.

От щаба на "артилеристите" - мениджърът Арсен Венгер и нападателят Оливие Жиру от своя страна изразиха респект към съперника си и заявиха на пресконференцията вчера, че не е реалистично да се очаква отново толкова убедителна победа за "Арсенал".

Снимка: Lap.bg
Именно Клаудиу Кешеру по всяка вероятност ще е една от големите промени в състава на българския тим. Румънският нападател ще е основното острие в схемата на Дерменджиев тази вечер. На вратата пък се очаква Милан Борян да замени Владислав Стоянов.

За "Арсенал" извън групата за срещата останаха контузените Ектор Бейерин, Начо Монреал, Санти Касорла и Тио Уолкът.

Предполагаеми състави на двата отбора:

"Лудогорец": Борян; Минев, Моци, Паломино, Натанаел; Дяков, Анисе; Марселиньо, Вандерсон, Кафу; Кешеру.

"Арсенал": Оспина; Дженкинсън, Мустафи, Кошчиелни, Гибс; Джака, Елнени; Окслейд-Чембърлейн, Рамзи, Иуоби; Жиру.