на живо

"Лудогорец" изпусна ПСЖ, продължава в Лига Европа (ВИДЕО и ГАЛЕРИЯ)

Звездите на Унай Емери едва измъкнаха 2:2 на "Парк де Пренс"

Двайсет и три години след незабравимия гол на Емил Костадинов българският футбол дочака нов паметен мач на "Парк де Пренс"! "Лудогорец" стори немислимото и изпусна многомилионната селекция на "Пари Сен Жермен" в сърцето на Париж. 

Снимка: БГНЕС

Тимът от Разград извоюва 2:2 и за пореден път пренаписа историята - превърна се в първия роден представител, който продължава в Лига Европа след успешно представяне в турнира на богатите. "Орлите" успяха да запазят третото място и вече очакват съперника си на 1/6-финалите във втората по сила континентална надпревара. Жребият ще се тегли в понеделник от 14 ч. наше време и ще бъде предаван пряко по bTV Action. Мачовете са насрочени за средата на февруари.

Футболистите на Георги Дерменджиев започнаха отлично и поведоха след четвърт час. Върджил Мисиджан се разписа след центриране на Натанаел отляво. След това звездите на домакините се скъсаха да пропускат, а Тиаго Силва дори нацели гредата след корнер. В 61-ата минута Единсон Кавани най-после успя да изравни със задна ножица груба грешка в отбраната на "Лудогорец". Десетина минути по-късно феновете по трибуните отново гледаха невярващо - след светкавична контраатака Джонатан Кафу асистира на Вандерсон, който върна преднината на гостите.

Снимка: БГНЕС

И точно когато асовете на ПСЖ изглеждаха обречени, Анхел ди Мария спаси честта им (и вероятно главата на треньора си Унай Емери) - 70 секунди преди последния съдийски сигнал оформи крайното 2:2.

Френският гранд обаче изпусна първото място в групата - в другия мач "Арсенал" се наложи безпроблемно с 4:1 при гостуването си на "Базел". Противно на всички опасения "артилеристите" не пестяха сили и играха на пълни обороти на "Санкт Якуб Парк". А "Базел" остана на последната позиция и напролет ще се съсредоточи върху двубоите от вътрешния календар.