на живо

"Лудогорец" - "Локомотив" Пловдив: Старт на новия футболен сезон!

Мачът за Суперкупата на България ще се играе в Разград днес (2 август)

Lap.bg

Един от най-странните футболни сезони у нас - 2019/2020, завърши преди дни, но време за почивка няма! Новата кампания стартира днес - 2 август, и по традиция с мач за Суперкупата на България.

За втора поредна година един срещу друг застават шампионът "Лудогорец" и носителят на Купата "Локомотив" Пловдив. Мачът ще се играе в Разград от 20:30 ч.

Заради пандемията от коронавирус, футболният сезон у нас беше спрян през март и подновен в началото на юни. Това обаче не попречи на "Лудогорец" да триумфира за девета поредна година и то със значителна разлика от 13 точки. 

"Локомотив" Пловдив пък отново зарадва феновете си, триумфирайки в турнира за Купата на България. Този път "смърфовете" победиха ЦСКА на финала след драматични дузпи. 

Снимка: Lap.bg

И така се стигна до нов сблъсък за Суперкупата между двата тима!

През сезон 2019/2020 разградчани и "черно-белите" мериха сили 3 пъти. Резултатът - 1 равенство 1:1 през август 2019 г., и две победи за "орлите". Последният успех на "Лудогорец" беше с 6:1, но пък се случи дни преди финала за купата, когато Бруно Акрапович реши да запази голяма част от титулярите си.

Снимка: Facebook

Днес разградчани мечтаят за рекорд - да спечелят Суперкупата за 5-и път и да се откъснат еднолично на върха в класацията (ЦСКА има 4 Суперкупи). За "Локо" това е шансът да добавят втори такъв трофей във витрината си (първата им Суперкупа е от 2004 г.), както и да си върнат за загубата от миналата година с 0:2.

Коронавирусът също ще е фактор, намекна треньорът на пловдивчани Бруно Акрапович. Голяма част от неговите футболисти бяха заразени след празненствата. Днес всички са здрави, но не и на еднакъв етап от подготовката си. "Лудогорец" като че ли успя да се съхрани и от клуба не са съобщавали за заразени.

Снимка: Lap.bg

Въпреки че мачът ще се играе в Разград, домакинското предимство няма да е фактор, тъй като на стадиона няма да има публика.

"Лудогорец" или "Локомотив" Пловдив? Кой ще спечели Суперкупата на България? Отговорите по-късно днес!