на живо

"Лудогорец": Мачът с "Интер" ще е в Милано, но без публика

Разградчани са получили официално писмо от италианските си домакини в срещата от Лига Европа

Lap.bg

Мачът между "Лудогорец" и "Интер" от 1/16-финалите на Лига Европа ще се изиграе на стадион "Сан Сиро" в Милано, но на него ще присъстват само отборите и официални делегации. 

Разградчани обявиха, че са получили официално писмо от италианския тим, в което се внасят разяснения за ситуацията в града. Притесненията на "орлите" са свързани с разпространението на коронавируса в Италия. Жертвите на заразата вече са 4, а най-много заболели има в региона Ломбардия, в близост до Милано. 

"В 16:15 ч. днес получихме официално писмо от "Интер", с което бяхме уведомени, че местните здравни власти разрешават мачът реванш от 1/16-финалите в Лига Европа в четвъртък (27 февруари) от 21:00 ч. местно време да се играе на "Сан Сиро" при закрити врати, без привърженици на двата отбора. Според колегите от "Интер" ще бъдат допуснати само отборите, както и техните официални делегации. Допълнително ще се доуточнят активностите около мача - пресконференцията и официалната тренировка на отбора", се казва в съобщение в сайта на "Лудогорец".

Очаква се официално потвърждение от страна на УЕФА. 

От "Лудогорец" съобщават още, че всички почитатели, закупили предварително билети за срещата в Милано, ще могат да получат обратно парите си, след като се свържат с клуба.

"ПФК "Лудогорец" продължава подготовката за своето пътуване, като очаква и официални инструкции от УЕФА", заявиха още разградчани.

В първия мач в Разград "Интер" победи с 2:0.