на живо

Лудогорец направи трансферен удар

Разградчани пазаруват от отбора на Пеле и Неймар

www.ludogorets.com

Шампионът Лудогорец осъществи впечатляващ трансфер. Разградчани привлякоха десния бек на бразилския Сантос Неусиано де Хесус Гусмао – Сисиньо. Играчът трябва да замени продадения преди дни в Шалке Жуниор Кайсара.

В бразилската преса се споменаваше, че защитникът ще бъде даден под наем за една година, а откупуващата клауза ще бъде в размер на 3,5 милиона евро. Официалният сайт на Лудогорец обаче обявява, че разградският клуб е финализирал сделката с бразилския клуб и е откупил правата на футболиста. Играчът премина медицински прегледи и вече проведе първа тренировка с новите си съотборници на лагера в Австрия.

Сисиньо, който е част от Сантос през последните 3 сезона, записва общо 101 мача, вкарва 4 гола и асистира за други 6. Той е привлечен от Понте Прета през 2013 година за 3 милиона и 400 хиляди евро. По време на сезони 2012/13 и 2013/14 играе редовно за бразилския тим. През последните месеци обаче е страдал от тежка контузия и е записал по-малко срещи.

В отбора на Пеле Сисиньо е играл със звездата Робиньо. Със Сисиньо в състава си Сантос печели тазгодишното щатско първенство Паулиста, допълва сайтът на Лудогорец.

Бразилецът е петият нов футболист на Лудогорец през това лято след Милан Борян, Лукас Саша, Цветелин Чунчуков и Джоди Лукоки.