на живо

"Лудогорец" не бърза с избора на нов треньор (ВИДЕО)

"Орлите" заминаха за Словения

"Лудогорец" не бърза с избора на нов треньор (ВИДЕО)

В "Лудогорец" имат строги изисквания и високи критерии към следващия специалист, който ще заеме овакантения от Стойчо Стоев пост на старши треньор. Процесът на селекция ще отнеме по-дълго време, а изборът няма да зависи от предстоящия мач на "орлите" с "Марибор" за влизане в групите на Лига Европа. Това разкри изпълнителният директор на клуба - Ангел Петричев, при заминаването на тима за Словения.

"В "Лудогорец" тече една реформа. Тези сътресения за нас не са чак толкова голяма изненада, ние знаем, че в момента, трябва да сглобим един нов, боеспособен отбор, който да се представя успешно през следващите няколко години и този процес за съжаление няма как да стане с магическа пръчка, няма как да стане толкова бързо, колкото се иска на нашите привърженици. Аз лично се надявам, че ако намерим точния човек, който да продължи реформата, тя следва да бъде доста по-кратка и "Лудогорец" отново да се върне силен на европейската сцена, защото знаете, че това е нашата голяма цел - да правим големи мачове в европейските клубни турнири", каза Петричев.

"Нещата се случиха доста бързо, така че няма време за напрежение. Аз лично съм напълно спокоен, футболистите също са спокойни, няма никакво напрежение в отбора", добави Станислав Генчев, който ще води "орлите" до намирането на нов треньор.