на живо

"Лудогорец" не успя да победи 10 от "Левски" (ВИДЕО и ГАЛЕРИЯ)

Нулево равенство на "Лудогорец Арена"

"Лудогорец" и "Левски" завършиха наравно 0:0 в Разград в мач от 28-ия кръг на Първа лига, с което разликата между двата отбора остана 13 точки в полза на шампионите.

"Сините" пък вече водят само с три точки пред ЦСКА, който се наложи над "Локомотив" Пловдив с 2:1 като гост в четвъртък.

Гостите бяха малко по-активни през първото полувреме, в което създадоха и няколко положения за гол. Роман Прохазка пропусна от удобна позиция след удар с глава в 20-та минута.

В 24-та минута футболистите на "Левски" претендираха за дузпа за нарушение на Лукас Саша срещу Адениджи, а секунди след това тези на "Лудогорец" поискаха втори жълт картон за Димитър Пиргов при грубо нарушение. Главният съдия Ивайло Стоянов и неговите помощници обаче не уважиха нито една от тези претенции на играчите.

В 42-ата минута Бабатунде Адениджи получи топката на границата на наказателното поле, преодоля защитник на домакините с хубав дрибъл и стреля. Топката рикошира в съперников играч и почти прехвърли вратаря Ренан дос Сантос, който обаче успя да избие в последния момент.

Снимка: Lap.bg

"Лудогорец" натисна през второто полувреме, но домакините не сполучиха при първите си няколко положения, а Мехди Бурабия и Димитър Пиргов се жертваха на два пъти и блокираха удари с телата си.

Джонатан Кафу пък пропусна най-доброто положение в 71-ата минута, след като топката стигна до него след центриране от ъглов удар, но той отправи силния си удар директно към ръцете на вратаря Николай Кръстев.

"Орлите" получиха възможност за гол и в 84-та минута, когато Клаудиу Кешерю направи хубаво двойно подаване с влезлия като резерва Жуниор Кишада и изскочи сам срещу вратаря на "Левски". Румънецът обаче прати топката край лявата греда на Кръстев.

"Левски" завърши мача с десет души на терена, след като Мехди Бурабия получи втори жълт картон в 79-ата минута.