на живо

"Лудогорец" не успя да превземе крепостта на "Дунав" (ВИДЕО)

Русенци измъкнаха точка на шампиона пред над 7 000 зрители

Lap.bg

"Дунав" и "Лудогорец" не можаха да се победят в Русе и завършиха 2:2, като това изкачи русенците на четвърто място в генералното класиране на Първа професионална лига на България.

В началото мачът започна оспорвано, като първото по-сериозно положение за "Дунав" бе в 11-ата минута, когато Будинов засече топката с глава, но Ренан Сантос успя да избие в корнер. Две минути по-късно Бранимир Костадинов подаде на Васил Шопов, който бе точен и русенският тим поведе в резултата с 1:0.

В 22-ата минута Вандерсон шутира отдалеч, но топката отиде право в ръцете на Антонов. Четири минути по-късно "Дунав" можеше да води с 2:0 - Будинов стреля с глава, но вратарят на "Лудогорец" изби. Топката попадна в Шопов, но защитник изби удара му. "Лудогорец" можеше да изравни резултата в 39-ата минута, когато Абел Анисе остана сам срещу Антонов и стреля, но топката се удари в дясната греда.

Втората част започна също оспорвано. В 61-ата минута главният рефер отсъди пряк свободен удар на дъгата на наказателното поле на "Дунав". Кешеру стреля, но топката излезе в корнер след рикошет в стената. Четири минути по-късно обаче той бе точен и изравни резултата.

В 77-ата минута "Дунав" поведе отново. Юлиан Ненов стреля, но Ренан дос Сантос изби. Топката попадна в Карагарен, който вкара за 2:1. В 88-ата минута резултатът бе изравнен - Михаил Милчев си вкара автогол, опитвайки се да избие топката при разбъркване в наказателното поле на "Дунав" и след удар на Кафу.

Преди началото на двубоя футболистите на "Дунав" направиха шпалир и така поздравиха отбора на "Лудогорец" за шестата поредна шампионска титла.

Тагове:

@