на живо

"Лудогорец" обърна "Ботев", Пластун герой

2:1 за шампиона в последен мач от 9-ия кръг на първенството

Lap.bg

"Лудогорец" обърна "Ботев" Пловдив за 2:1 в последен мач от 9-ия кръг в Първа лига.

Защитникът Игор Пластун донесе трите точки за шампионите с попадение 10 минути преди края. Победата остави разградчани на второто място на точка след лидера ЦСКА."Ботев" Пловдив е 10-и с 8 точки.

В 5-а минута главният съдия Николай Йорданов отсъди дузпа в полза на "Ботев" за нарушение на Георги Терзиев срещу Бризола. Лъчезар Балтанов застана зад топката и откри резултата.

Домакините реагираха веднага и наложиха натиск към вратата на "Ботев". В 17-а минута Вандерсон излезе на добра позиция, намери Марселиньо, чийто удар бе париран. Седем минути по-късно и Джоди Лукоки направи пропуск пред вратата на "Ботев". В самия край на първата част Марселиньо свали топката за Клаудиу Кешеру, който отблизо не успя да преодолее Чворович.

Второто полувреме започна по желания от "Лудогорец" начин: ранен гол, с който домакините изравниха. Радослав Терзиев не успя да изчисти добре топката и Марселиньо от воле реализира за 1:1.

Пълният обрат обаче малко се забави, тъй като разградчани, очевидно уморени след тежкото гостуване на "Истанбул ББ" в Лига Европа миналата седмица, действаха твърде тромаво в предни позиции и почти не застрашиха вратата на Чворович.

В 74-а минута Кешеру стреля опасно от фаул от границата на наказателното поле, но стражът на "Ботев" спаси. Очакваното се случи в 80-а минута, когато Лукоки центрира и защитникът Игор Пластун с глава прати топката в мрежата - 2:1 за "Лудогорец".

В последните секунди на двубоя Пластун спаси домакините от изравнително попадение, след като изби с глава топката пред голлинията.

Тагове:

@