на живо

"Лудогорец" обърна "Монтана" в повторния дебют на Генчев

Ихинио Марин от "орлите" получи сериозна контузия

Lap.bg

"Лудогорец" победи с 3:1 "Монтана" в среща от 10-ия кръг на Първа лига. Мачът беше първи за "орлите" след раздялата с треньора Павел Върба и повторния дебют на Станислав Генчев като наставник.

За "орлите" обаче победата е пирова, тъй като в 19-ата минута един от основните играчи - Ихинио Марин, получи на пръв поглед тежка контузия и беше изведен от стадиона в линейка.

Снимка: Lap.bg

Всъщност домакините от "Монтана" поведоха в резултата още във втората минута. Билал Бари подаде към Тони Тасев, който прокара топката между краката на Жордан Икоко, а след това тя влезе във вратата.

Гостите не се колебаха дълго и изравниха без особени проблеми в 10-ата минута. Все още здравият Марин засече майсторски с глава центриране от корнер.

Снимка: Lap.bg

През второто полувреме "Лудогорец" продължи да налага темпото под дъжда в северозападния град. Така се стигна до 52-ата минута, когато Елвис Ману осигури пълния обрат на гостите.

4 минути преди края Доминик Янков също записа името си сред голмайсторите и оформи крайната победа с 3:1 за разградчани.

"Лудогорец" остава на второ място в класирането на 2 точки от лидера "Локомотив" Пловдив. "Орлите" са с мач по-малко.

"Монтана" е на 11-а позиция.