на живо

"Лудогорец" обърна "Нефтохимик", Чибота с хеттрик

"Орлите" продължават напред след обрат

Facebook

Отборът на "Лудогорец" победи с 4:1 като гост "Нефтохимик" в мач от 1/16-финалите в турнира за Купата на България. "Орлите" вкараха и четирите си попадения през второто полувреме, след като през първото изоставаха в резултата с гол на юношата на "Ботев" Пловдив Радослав Апостолов. С хеттрик се отличи Мавис Чибота, а попадението му за 3:1 бе изключително ефектно и в стил "Рене Игита".

В 7-ата минута Дяков улучи дясната греда на бургазлии с далечен шут, последва добавка на Жоржиньо, която Андонов спаси, а веднага след това стражът на "Нефтохимик" отрази и удар на Лукоки.

Така се стигна до 11-ата минута, в която домакините откриха резултата. Радослав Апостолов овладя топката след хвърляне от тъч, преодоля Дяков, Горалски и Икоко и с удар малък ъгъл порази вратата на Пламен Илиев за 1:0.

В 53-ата минута "Лудогорец" успя да изравни чрез Чибота. След час игра шампионът на България осъществи пълен обрат чрез Лукоки.

Третият гол за "орлите" вкара Чибота в 76-ата минута, а отново той отбеляза и четвъртото попадение в самия край на мача.

В друга среща "Литекс" победи "Монтана" с 3:0.