на живо

"Лудогорец" оглави Първа лига след успех над "Берое"

Шампионите се възползваха от грешката на ЦСКА и се качиха на върха

Lap.bg

Шампионът "Лудогорец" е новият лидер в Първа лига. Разградчаните победиха с 2:0 "Берое" в последния мач от 11-я кръг на родното първенство и по този начин събраха актив от 27 точки, изпреварвайки с 1 досегашния водач в класирането ЦСКА. Отборът на "Берое" пък остава на петата позиция със 17 точки.

Головете в мача реализираха капитанът на "орлите" Марселиньо в 23-тата минута и Джоди Лукоки четири минути преди края.

Първата по-сериозна опасност в мача дойде в 15-ата минута, когато грешка на вратаря на домакините Хорхе Броун даде възможност на Антон Карачанаков да стреля опасно, но бившият играч на ЦСКА не успя да намери целта.

"Лудогорец" поведе в 23-тата минута чрез Марселиньо. Капитанът на "орлите" притисна защитника на "Берое" Павел Виданов, който се подхлъзна и по този начин остави топката на натурализирания български национал, който от близка дистанция нямаше как да сбърка за 1:0.

До края на полувремето липсваха интересните моменти, но още в 47-мата минута "Лудогорец" прати топката за втори път във вратата на гостите. Попадението обаче бе правилно отменено, след като Джоди Лукоки овладя топката с ръка.

Домакините продължиха да бъдат по-активни на терена, но трудно стигаха до опасности пред вратата на Душан Перниш.

Все пак в 86-ата минута натискът им даде резултат и Лукоки реализира от малък ъгъл. Холандецът получи чудесен извеждащ пас от Натаниел, изпревари персоналния си пазач Камен Хаджиев и оформи необезпокоявано крайния резултат от 2:0.