на живо

"Лудогорец" осигурява безплатни прегледи на простатата в месеца на мъжкото здраве

Клубът се включи в инициативата Movember

ludogorets.com

Благороден жест прави ръководството на футболния "Лудогорец" в месеца на мъжкото здраве и борба с рака на простатата. От клуба заявиха, че ще осигурят безплатни профилактични прегледи на простатата на всички желаещи господа, които изразят желание на електронна поща: [email protected].

Разградчани се включват в Movember - кампания през ноември, която цели да обърне внимание на борбата с рак на простатата. Кампанията води началото си от от 1999 г. когато група от 80 мъже поставят нейното начало с благородна цел. 

Снимка: ludogorets.com

През ноември всяка година господата, които подкрепят идеята, оформят мустак. За това и футболистите на тима позираха с картонени мустачки, за да популяризират инициативата. 

"Кампанията Movember води началото си от 1999 г. когато група от 80 мъже поставят нейното начало. През 2004 г. пък започва организирането на благотворителна кампания, средствата от която са използвани за повишаване на осведомеността на мъжете относно тяхното здраве. През годините ежегодно нараства броя на страните в които благодарение на MOVEMBER, се организират както благотворителни, но така също и осведомителни кампании относно рака на простатната жлеза. Мото на кампанията е "Да променим лицето на мъжкото здраве".

Снимка: ludogorets.com

Думата Movember произлиза от английския жаргон за мустак – “mo”, и английското наименование на месеца – November. Заедно те формират Movember. Това понятие е и причината да виждаме все повече гладко избръснати мъже на 1-ви ноември, които спират да си бръснат мустака до края на месеца", разясняват от "Лудогорец". 

В края на месеца "орлите" гостуват на "Цървена звезда" в среща от груповата фаза на Лига Европа. Мачът е на 25 ноември и може да го гледате пряко по bTV Action от 19:00 ч.