на живо

"Лудогорец" отдалечи "Левски" от второто място

Шампионът победи "сините" с 3:1 в зрелищен мач

Lap.bg

"Лудогорец" победи "Левски" с 3:1 в зрелищен мач от 33-ия кръг на Първа професионална футболна лига на България.

Шампионите бяха посрещнати на "Герена" с шпалир от страна на домакините, които направиха куп пропуски, удариха три греди и в крайна сметка загубиха почти всички шансове за второто място в генералното класиране.

Мачът започна равностойно и с леко предимство за "Левски", което доведе до добро положение и шут в гредата от страна на Франсис Нар в 17-та минута.

Следващите няколко обаче бяха за гостите от Разград. Марселиньо открадна топката от "сините" и откри с далечен удар в 21-та минута, а две по-късно Вандерсон удвои аванса на шампионите, след като се възползва от разбъркване и неразбирателство в защитата на домакините.

Те пък върнаха единия гол в 31-та минута, когато Антон Огнянов, един от виновниците за попадението на Вандерсон, центрира на далечна греда и Давид Яблонски засече топката с глава за 1:2.

"Лудогорец" пропиля три добри положения до края на първото полувреме, а "Левски" удари две греди в началото на второто полувреме в поредни атаки. Удари към вратата изредиха Ивайло Найденов, Бабатунде Адениджи, Божидар Краев и Яблонски, но топката така и не влезе във вратата на гостите за изравняване на резултата.

Вместо да попадне във вратата на "Лудогорец", топката влезе за трети път в тази на "Левски". Вандерсон пое изгубена топка от Божидар Краев, дриблира към наказателното поле и се разписа за 3:1 в 70-та минута.

"Левски" създаде още едно положение до края, но опасен удар на резервата Илия Юруков бе спасен от вратаря на Ренан дос Сантос.

Cъстави

"Левски": Николай Кръстев, Димитър Пиргов, Александър Александров, Сашо Александров, Ивайло Найденов, Франсис Нар, Божидар Краев, Бабатунде Адениджи, Антон Огнянов, Мехди Бурабия, Давид Яблонски;

"Лудогорец": Ренан дос Сантос, Лукас Саша, Натанаел, Игор Пластун, Хосе Луис Паломино, Светослав Дяков, Густаво Кампаняро, Марселиньо, Вандерсон, Джонатан Кафу, Клаудиу Кешеру;

Тагове: