на живо

"Лудогорец" отпадна след пирова победа

"Орлите" полетяха с 3:0 срещу "Апоел" Беер Шева, но допуснаха фатален гол

"Лудогорец" отпадна от Шампионската лига след пирова победа над "Апоел" Беер Шева. След час игра на стадиона в Разград "орлите" водеха с 3:0 и заличиха напълно изоставането си след първия двубой в Израел.

Попадение на Мохамад Гадир обаче прати израелския тим в плейофите на турнира на богатите. Драматичният реванш бе оцветен още от два червени картона и пропусната дузпа.

Двубоят започна по мечтан сценарий. Две попадения на Вандерсон в 9-ата и 33-ата минути узакониха пълното превъзходство на "Лудогорец", а общият резултат бе изравнен. Малко след почивката обратът вече бе пълен след гол на Марселиньо.

Триумфът обаче трая само 180 секунди. Джонатан Кафу допусна груба грешка в средата на терена, а ударът на Гадир рикошира в крака на Козмин Моци и прехвърли Хорхе Броун.

Скъпоценният гол на чужд терен окрили гостите и скоро те можеха да вкарат за втори път, но Гадир стреля над напречната греда.

В 85-ата минута "Апоел" получи и дузпа след игра с ръка на Игор Пластун. Джон Огу обаче прати топката над вратата.

До края "Лудогорец" се хвърли в щурм, но без да стигне до решаващ четвърти гол. За сметка на това зрителите видяха два червени картона - на Охана от гостите и на Марселиньо за удар без топка.

"Лудогорец" все пак остава на международната сцена и ще играе в плейофите на Лига Европа.