на живо

"Лудогорец" победи "Левски" в дерби с драма на "Герена"

Феновете по трибуните видяха 6 гола в мача от десетия кръг

Lap.bg

"Лудогорец" излезе победител в дербито на 10-ия кръг на Първа футболна лига срещу "Левски". В драматичен мач разградчаните победиха като гост с 4:2. 

Феновете по трибуните на стадион "Георги Аспарухов" видяха шест гола, но техните любимци не успяха да поднесат изненадата. Разградчани записаха шести пореден успех, с което изравниха рекорда на ЦСКА (2013-2015 г.) за поредни успешни мачове срещу "сините". Серията на "Лудогорец" започна на 6 октомври 2019 г.

Снимка: Lap.bg

"Левски" поведе в 26-ата минута с хубава акция, завършена от Борислав Цонев.

Гостите реагираха веднага. Само 3 минути им бяха нужни за 1:1. Автор на попадението стана Доминик Янков.

Снимка: Lap.bg

В 35-ата минута от сектора на най-върлите привърженици на "сините" полетя факла, която падна в близост до рефера Георги Кабаков. Той обаче не пострада и не прекъсна срещата.

В началото на втората част "Лудогорец" осъществи обрат. Пиерос Сотириу вкара с глава след центриране на Жордан Икоко.

Снимка: Lap.bg

Двата тима показаха здрав футбол с множество единоборства и твърди влизания. При едно такова от страна на Игор Пластун в краката на Билал Бари, "сините" получиха възможност да изпълнят дузпа. Зад топката застана Борислав Цонев, който не сбърка и изравни за 2:2.

Снимка: Lap.bg

"Орлите" отново подеха атака и отново поведоха. Елвис Ману вкара за 3:2 след грешка на вратаря на "Левски" Николай Михайлов в 77-ата минута.

В самия край на мача се разписа и Бърнард Текпетей за 4:2.

Снимка: Lap.bg

С победата "Лудогорец" събра 21 точки и дели първото място с "Ботев" Пловдив. "Канарчетата" обаче имат мач повече. "Левски" е 11-и в таблицата с осем точки.