на живо

"Лудогорец" посреща "Ференцварош" с надежда за европейски мачове напролет

"Орлите" са на точка от класиране за 1/16-финалите

Google Earth Timelapse

Само точка дели "Лудогорец" от 1/16-финалите в Лига Европа. Тази вечер българският шампион приема "Ференцварош" в Разград в последния си мач от груповата фаза на втория по сила европейски клубен турнир. 

Това ще бъде четвърти мач между двата отбора за последните шест месеца. Те се срещнаха в първия квалификационен кръг на Шампионската лига, където унгарският първенец записа две победи и елиминира "орлите". 

Двубоят тази вечер е решаващ за европейските амбиции на "Лудогорец". Тимът започна с две победи в групата, надигравайки ЦСКА Москва с 5:1 и "Ференцварош" с 3:0, след което загуби два пъти поред от "Еспаньол". Равенство в Москва преди две седмици запази интригата до последно.

В момента "орлите" са втори в групата със седем точки, а "Ференцварош" е трети с една по-малко. "Еспаньол" ще завърши на първото място.

"Лудогорец" има само две загуби в последните си 15 домакински срещи във всички турнири, като една от тях дойде именно срещу "Ференцварош" през юли.

Гостите ще разчитат на голяма подкрепа на "Лудогорец Арена". Очакват се 1200 души от Будапеща да пътуват с влак до Разград.

Ако успее да се класира напред, то "Лудогорец" ще играе на 1/16-финал в Лига Европа за 4-ти път в своята история. "Орлите" преодоляха груповата фаза в турнира през сезони 2013/14 и 2017/18. През 2016/17 те си осигуриха място в елиминациите като трети тим в групата си в Шампионската лига.