на живо

"Лудогорец" прави последните две крачки преди голямата цел

"Марибор" застава на пътя на българския шампион към групите на Лига Европа

Lap.bg

"Лудогорец" ще трябва да срази словенския "Марибор", ако иска да си осигури още една европейска футболна есен. Тимът от Разград ще бъде домакин в първия мач от плейофите за влизане в групите на Лига Европа. Срещата ще се изиграе днес (22 август) от 20:30 ч. Реваншът е след седмица.

"Орлите" започнаха участието си в европейските клубни турнири с отпадане от битката за място в Шампионската лига срещу унгарския "Ференцварош", но в Лига Европа за поредна година доказват, че имат място сред най-силните тимове. Разградчани нямаха особени проблеми срещу исландския "Валур" и ТНС от Уелс. Преди да вземат участие за трети пореден сезон в групите на втория по сила европейски клубен турнир обаче, футболистите на Стойчо Стоев трябва да отстранят 15-кратния шампион на Словения.

"Марибор" не трябва да бъде подценяван, въпреки че в настоящата кампания в местното си първенство показва колебания - 1 победа, 3 равенства и 2 загуби. Отборът все пак достигна до третия квалификационен кръг на Шампионската лига, където отпадна от "Розенборг".

Снимка: Lap.bg

Стойчо Стоев може да разчита, че отборът му ще бъде фокусиран върху европейското си приключение, тъй като в Първа лига няма проблеми и е лидер в класирането.

Със сигурност "орлите" ще търсят добра преднина на собствена територия, за да могат да посетят "Людски врт" след седмица без притеснения.