на живо

"Лудогорец" прави втора крачка към мечтаните мачове

Унграският "МОЛ Види" ще спира българските шампиони по пътя към групите на Шампионската лига

Lap.bg

Европейският път на "Лудогорец" продължава с мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Днес (25 юли) българският шампион приема унгарския "МОЛ Види" в Разград, а целта е една - добър турнирен резултат преси реванша, който ще помогне на "орлите" да направят поредната крачка към мечтаните групи в турнира.

На пръв поглед българският отбор е фаворит. "Лудогорец" започна участието си в пресявките със стабилни победи над "Крусейдърс" - 7:0 в първия и 2:0 във втория мач

Снимка: Lap.bg

Това даде самочувствие на момчетата на Пауло Аутуори. Той обаче обяви, че отборът му ще подходи внимателно и няма да подцени днешния си съперник. Бразилският специалист ще може да разчита на всичките си титуляри, а контузени остават  Владислав Стоянов, Абел Анисе и Григоре.

В унгарския тим не пазят добри спомени от България. През 2003 г. отборът, който тогава носи името "Видеотон" отпада от "Марек" Дупница в турнира Интертото. Днес всичките титуляри ще са на линия и ще се надяват да сътворят чудо срещу българския шампион, който е 5 пъти по-скъп от скромния "МОЛ Вида". 

Снимка: Lap.bg

При успех днес и в реванша, "Лудогорец" ще се изправи пред първото си по-сериозно изпитание. В третия кръг на квалификациите за Шампионската лига българският отбор ще срещне румънския "Клуж" или шведския "Малмьо".