на живо

"Лудогорец" се изправя срещу "Ференцварош" в опит да покаже израстване

"Орлите" гостуват в Унгария в мач от втория кръг на групите в Лига Европа

Facebook

"Лудогорец" гостува на "Ференцварош" тази вечер в мач от втория кръг на Лига Европа, като ще се опита да вземе частичен реванш за отпадането от унгарците в Шампионската лига през лятото. През юли съперникът на българите спечели и двата мача от първия квалификационен кръг.

Според треньора Станислав Генчев обаче неговите футболисти "няма да търсят реванш, а израстване".

"Амбициите на отбора винаги са големи. Надявам се да победим и да продължим развитието си във възходяща линия. Няма да търсим реванш, а по-скоро добра игра и ще опитаме да покажем истинските си възможности. Сега мачовете са доста по-различни, тъй като са от груповата фаза за точки", каза Генчев преди двубоя.

"Орлите" започнаха впечатляващо участието си в групите на втория по сила европейски клубен турнир. Преди две седмици в Разград те разгромиха руския гранд ЦСКА Москва с 5:1.

Българският шампион е в серия от 18 мача без загуба във всички турнири. Последното поражение дойде именно срещу "Ференцварош" на 17 юли. "Лудогорец" е с шест поредни победи, в които е отбелязал 15 гола и е получил само 2.

"Ференцварош" също е в добра форма и е без загуба в седем мача. От началото на сезона унгарският шампион загуби само веднъж на своя стадион в мач от квалификациите на Шампионската лига.