на живо

"Лудогорец" приема колоса "Милан" в търсене на исторически успех

"Орлите" вярват, че ще победят

Lap.bg

"Лудогорец" приема "Милан" в първи мач от 1/16-финалите в Лига Европа. Срещата тази вечер в Разград е от 20:00 ч., а "орлите" ще дадат най-доброто от себе си, за да се поздравят с положителен резултат преди реванша следващата седмица.

Ако успее да отстрани "Милан", "Лудогорец" ще се превърне в първия роден тим, преодолял италианския гранд в елиминации на евротурнирите.

Снимка: Lap.bg

"Росонерите" пет пъти са срещали български съперници и винаги са се класирали напред. Италианците имат 7 победи, 2 равенства и само 1 загуба срещу наш тим - от "Академик" София през 1976 г., на 1/16-финал в предшественика на Лига Европа - Купата на УЕФА.

Въпреки многомилионната селекция, "Милан" започна изключително слабо сезона в Серия "А". В момента се намира на 7-о място в шампионата. 

Снимка: Lap.bg

В сблъсъка им с тима на Димитър Димитров-Херо, Дженаро Гатузо и компания могат да разчитат на едно значително предимство - не са излизали от игрови ритъм, защото първенството в Италия е в разгара си.

За "орлите" обаче нещата не стоят така. Наставникът на шампионите призна, че след изтеглянето на жребия за елиминациите целият фокус на отбора е бил насочен към датата 15 февруари и домакинството на "червено-черните". 

"Лудогорец" вече е отстранявал един италиански отбор точно в тази фаза на Лига Европа. През 2014 г. "зелените" победиха "Лацио" с 1:0 в Рим и завършиха 3:3 в реванша в София.

Наставникът на "Милан" заяви, че българският тим е по-опитен и не вярва седемкратният европейски шампион да допусне подценяване. 

Реваншът е следващият четвъртък в Милано.