на живо

"Лудогорец" примамва Спас Делев

Разградчани ще се опитат да се възползват от кризата в "Арда"

Lap.bg

"Лудогорец" ще се опита да привлече в редиците си нападателят на "Арда" Спас Делев. В момента той е част от селекцията на "Арда" Кърджали, но вероятно разградчани ще се възползват от редуцирането на бюджета в клуба. 

Делев има и още една оферта - от ЦСКА 1948, съобщава "Тема спорт". Условията, които му предлага "Лудогорец" обаче са по-добри. Не липсват и предложения от чужбина за 32-годишния нападател. 

Снимка: Lap.bg

Очаква се в близките часове да стане ясно къде ще играе футболистът от петричкото село Ключ.

Спас Делев е носил фланелката на "Пирин", ЦСКА, "Локомотив" Пловдив, "Берое" и "Арда" у нас. В чужбина той игра за турския "Мерсин", испанския "Лас Палмас" и полския "Погон".

Снимка: Lap.bg

От 2011 г. той е български национал, като до момента има 35 мача за "лъвовете" и 3 гола. В клубната си кариера той има 87 попадения в 367 мача. От началото на сезона той е отбелязал 5 гола в Първа лига.

Няколко пъти в последните години името на Делев беше свързвано с "Лудогорец", в това число и преди старта на настоящия сезон. До трансфер обаче не се стигна. 

Разградчани, които са лидери в класирането у нас, се подсилват след разочароващото представяне в Лига Европа. Тимът не успя да прескочи груповата фаза и имат само 2 точки в актива си.

В Първа лига "Лудогорец" води с 5 точки пред ЦСКА. Двата тима се изправят един срещу друг на 20 декември в отложена среща. Именно тя ще сложи край на футболната 2021 г. у нас.

***

Информация за коефициенти за това и други спортни събития можете да намерите на efbet.com